HIZLI
TEKLİF AL

C# Nedir?

C# Nedir? C# programlama dili ile neler yapılabilir? C# ile yapılan en yaygın uygulamalar nelerdir? C# Nasıl Öğrenilir ve C# dilinin sunduğu iş imkanları nelerdir? C# hakkında her şeyi bu yazımızda bulacaksınız.

C# olarak yazılır see Sharp olarak okunur. Peki nedir bu C# nedir ve ne işe yarar. Bu yazımızda özellikle yazılıma  yeni başlayan arkadaşlarımız için C# hakkında en çok merak edilen soruları yanıtlıyoruz. 

C# Hakkında Tüm Merak Edilen Soruları Yanıtlıyoruz

  • C# Nedir ve Ne İşe yarar?
  • C# ile neler yapılır? 
  • Neden C# öğrenmelisiniz?
  • C# dili kimler tarafından geliştiriliyor? 
  • C# öğrenmek kolay mıdır ve sıfırdan ne kadar sürede öğrenilir?
  • C# aranan bir programlama dili midir?

C# nedir ve Ne İşe Yarar?

C# modern ve nesne odaklı bir programlama dilidir.C# programlama dilinin kökleri C diline dayanmaktadır. C#’ın kullandığı programlama dili C, C++, java ve javascript ile programcılarına tanıdık gelecektir. C#’ın içerisindeki çeşitli özellikler sağlam ve güvenli uygulamalar oluşturmanızı sağlar. 

C# programlama dili için C/C++ ve java nın ortak ve güçlü olduğu özelliklerin karışımı da diyebiliriz. Tip Güvenli bir dil olduğu için esnek ve basit bir kodlama yapısına sahiptir. Bu kısaca şu anlama gelmektedir. C# ile yazılan çok basit bir uygulamayı dahi çok güvenli bir hale getirebilirsiniz. C# ile nesne odaklı bir uygulama yaparken tip güvenli olması sayesinde programcıya büyük fayda sağlamaktadır.

C# ile zamandan tasarruf edersiniz. Büyük ve karmaşık projeleri dahi kodlarken C# dilinin mimarisel bütünlüğü ve basitliği sayesinde daha hızlı ve esnek kodlama imkanı sunarak zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Web tasarım süreçlerinin önemli kısımlarından biri olan arka uç (Back-end) geliştirme kısmında C# .NET çerçevesi ile birlikte çok yaygın bir kullanıma sahiptir.


C# dili kimler tarafından geliştiriliyor? 

C# microsoft tarafından microsoft için oluşturulmuş bir programlama dilidir. Windows masaüstü uygulamalarının geliştirilmesinde bu nedenle C# yaygın olarak kullanılmaktadır. Web uygulamalarının da geliştirilmesinde kullanılan C# .NET çerçevesi ile birlikte kullanılmaktadır.

C# İle Neler Yapılır?

C# genel olarak web site uygulamaları, masaüstü uygulamaları ve oyun oluşturma da yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir.

01) C# İle Web Site Geliştirme: 

C# genellikle .NET platformunda ve açık kaynaklı olarak profesyonel ve dinamik web site geliştirmesinde kullanılmaktadır.Çok işlevli bir web site alt yapısı oluşturmak için C# kullanabilirsiniz.Nesne odaklı bir programlama dili olduğundan kolay ve hızlı kod yazdığınız gibi bakımı da kolaydır. Unity en yaygın olarak kullanılan oyun geliştirici motorlarından biridir. Dünyada pazar payının 3’te birine sahip Unity oyun motoru ile C# ın çok iyi bir uyum sağlar ve Xamarin gibi teknolojiler sayesinde mobil ve diğer  konsolarda kullanılabilir. 

02) C# İle Masaüstü Windows Uygulamaları

C# Microsoft tarafından Windows uygulamalarında ve .Net platformunda kullanılması için oluşturulmuş bir programlama dilidir. Windows masaüstü uygulamalarında ve .NET çerçevesine sahip bir web site alt yapısında c# yaygın bir kullanıma sahiptir.

03) C# Oyun Geliştirme

Eğer oyun oluşturmaya meraklı iseniz kesinlikle C# öğrenemzi tavsiye ederim. C# en iyi oyun oluşturma programlama dilleri arasında yer almaktadır.C# Unity oyun motorunda bağımlılık yapan oyunların oluşturulmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.


C# öğrenmek kolay mıdır ve sıfırdan ne kadar sürede öğrenilir?

C# Nasıl Öğrenilir?

Eğer C, C++ ya da java dillerinden birine hakimseniz C# ile çok kısa bir süre içerisinde kodlama yapmaya başlayabilirsiniz. 
Yukarıdaki programlama dillerinden hiç birini dahi bilmiyorsanız dahi C#’ı öğrenmek hızlı ve kolaydır. Düzenli bir çalışma temposu ve birkaç uygulama ile hızlı bir şekilde C# dilini öğrenebilirsiniz. Günde 2 saat vakit ayırarak yaklaşık 20-25 günde C# dilini temel ve orta düzeyde öğrenebilirsiniz.

Diğer programlama dillerine göre C# öğrenmek daha kolaydır. Hevesli ve istekli geliştirici adaylarına bunalmadan ve cesaretlerini kırmadan programlamaya aşina olmak için rahat bir yol sunar.

C# Öğrenmenin Avantajları Nelerdir?

Neden C# Öğrenmelisiniz?

Birçok avantajlı ve işlevsel programlama dili varken özellikle Python gibi basitlik ve başka faydalar sağlayan programlama dilleri de varken neden C# öğrenmeyi tercih etmelisiniz?

C# Aranan Bir Programlama Dili midir?

Evet. C# oldukça popüler ve aranan bir programlama dilidir. Özellikle oyun geliştirme, windows uygulama geliştirme ve web site geliştirme alanında birçok kariyer fırsatına ve iş imkanına sahiptir.

C# Birçok kariyer ve iş fırsatı sunuyor

Günümüzde C# ile programlanan ve bağımlılık yapan oyunların sayısının bir hayli fazla olması, her geçen gün .NET çerçevesi ile açılan web sitelerinin sayısının artması ve C# ile geliştirilen birçok windows masaüstü uygulamasının bulunması C# dilini bilmeyi gerekli birçok pozisyon  için zorunlu tutuyor. C# programlama dilinde kendinizi geliştirerek iyi bir yazılım şirketinde güzel imkanlarla çalışma fırsatı bulabilirsiniz.


Yalnız Değilsiniz, Büyük Bir Topluluk Var

Kodlama ve programlama dünyasında yardımcı olan bir topluluğun faydaları göz ardı edilemez. Programlama dilleri için özel bir destek hizmeti sunan şirketler bulunmaz. Programcılar aynı hatalar ile geçmişte karşılaşmış programcıların deneyimlerine güvenerek sorunları aşmanın yoluna giderler.
Stackoverflow gibi soru cevap platformlarında C# ile ilgili birçok yardımcı olacak güvenilir kaynaklar bulacaksınız.