HIZLI
TEKLİF AL

Google Benim İşletmem Uygulaması Kaldırılıyor mu?

İşletmelerin merakla sorduğu sorulardan biri Google Benim İşletmem Uygulaması Kaldırılacak mı? Eğer kaldırılacaksa işletme hesaplarımız ve haritalar ne olacak? Merak edilen soruları yanıtlıyoruz.

 

Google Benim işletmem uygulaması 2022 Temmuz ayında Google Harita uygulaması ile değiştirilecektir. Google’ın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre işletme hesaplarının yönetildiği Google My Business uygulamasına artık erişim olmayacak ve işletmeler bundan sonra işletme profillerini Google arama motoru üzerinden ve Google Maps üzerinden düzenleyecekler.

 

Google My Business Kaldırılıyor mu?

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz Google My Business uygulaması kaldırılacak, işletme hesaplarınız ve harita kayıtlarınız silinecek gibi spekülasyonlar ve kulaktan dolma iddialar son zamanlarda sıklıkla duymaya başladık.

Sadece web tasarım uzmanlarının ve SEO danışmanlarının yakından takip ettiği Google My Business uygulamasının kaldırılıması aynı zamanda tüm kendi hesabını yöneten işletme sahiplerini de yakından etkliyor. Local SEO ve Google Harita sıralamarında işletmelere büyük faydalar sunan Google Benim İşletmem uygulaması kaldırıldığında peki ne olacak?

İşin aslı nedir peki? Google Benim İşletmem kaldırılmıyor aslında. Hiçbir işletmenin Google İşletme Hesapları ve harita kayıtları silinmeyecek. Öncelikle bu konuya bir netlik getirelim. 

Google My Business Uygulaması kaldırılıyor. 

Google My Business uygulaması Google işletme hesaplarının yönetilmesi için Google tarafından kullanıcılara sunulan bir uygulamadır.Bu uygulamayı aynı web sitenizin yönetim paneli gibi de düşünebilirsiniz. 

Kısaca Google şunu bildiriyor artık Google İşletme Hesapları Google Benim İşletmem hesabı üzerinden yönetilmeyecek, doğrudan Google arama ekranından ve Google Haritalar ekranından yönetilecek. Yani artık Google İşletme Hesaplarını yönetmek için Google My Business uygulamasında oturum açmanıza gerek kalmayacak. 

 

İşletmenizi Doğrudan Google Üzerinden Yöneteceksiniz

Google işletme hesaplarınızı şuan Google Haritalar ve Google aramalardan yönetebiliyorsunuz. Google Temmuz 2022’de Google My Business uygulamasına reişimi keseceğini belirtiyor. Aslında değişen bir durum yok. İşletme hesabınızı sadece Google aramalardan yönetiyorsunuz. 

Yeni Güncelleme ile Neler Değişecek

  • Google’da müşteriler için gösterilen bilgileri düzenlemek daha kolay olacak.
  • İşletme bilgileri artık doğrudan Google aramalar ve Google Haritalar üzerinden yönetilecek
  • Artık işletmenizi yönetmek için ayrı bir uygulama ya da web sitesine gerek yok.
  • İşletmenizi yönetmek için sadece Google’da aramanız yeterlidir. İşletme bilgilerinizi Google Arama sonuçları sayfası üzerinden anlık olarak düzenleyebileceksiniz.
  • Google'ın resmi web sitesinden haber ile ilgili bilgi almak isterseniz tıklayınız.