HIZLI
TEKLİF AL

Web Siteniz Arama Motorlarında Üst Sıralarda Çıksın!

Web sitenizde iyi bir içerik planlaması yaparak potansiyel müşterilerinizden iyi bir trafik sağlayabilirsiniz. Sizi Google'da üst sıralara çıkartacak site içi seo tekniklerini inceleyiniz.

SEO Size Ne Sağlar?

Amaç sitenizden Müşteri / İş /  Para Kazanmak

  • Yoğun rekabetin yaşandığı , kıran kırana mücadelelerin yaşandığı iş hayatında, tabiri caizse ekmeğinizi taştan çıkartmanız gerekiyor.
  • Peki web sitenizin üzerine düşen nedir?
  • “Artık sadece bir web siteye ihtiyacız yok.  İşini internetten çıkartan bir web siteye ihtiyacınız var.”

Arama Motorlarında üst Sıralara Çıkmanın Yolları

Özgün İçerikler

Web sitenizin görünümü ve kullanıcı kolaylığı kadar içerikleri de önemlidir. Web sitenizde yayınladığınız içerikler sitenizin arama motoru sıralama sonuçlarında kaçıncı sırada çıkacağını büyük ölçüde etkilemektedir.

Arama motorloranın çalışma prensiplerine göre içerikleriniz özgün olmadığı takdirde sizin sayfanızı geri plana atacaklardır ve ilk sıralarda özgün ve alakalı sayfaları sıralayacaklardır.

Örnek: Aydın’da “Hanım Börek Evi” için bir web sitesi hanimborekevi.com olsun. Bu firma "aydın börek" yazıldığında ilk sırada çıkmak istiyorsa ne yapabilir?

Web sitesinde meslela hakkımızda sayfası için özgün ve alakalı minimum  200- 300 Kelime arasında bir içerik ekler. İçerik şu şekilde olabilir.

 “Aydın’da 20 yıldır börek ve unlu mamüller üretimi yapmaktayız. Yıllardır sevgiyle hamurumuzu yoğuruyoruz. Siz değerli müşterilerimize Aydın’da hizmet vermekten büyük mutluluk duymaktayız…. Gibi devam edebilir.

Burada içeriğimizde aydın ve börek kelimeleri ön plana çıkartılmak istenmiştir. Bu kelimeler bizim anahtar kelimelrimizdir. Tabi ön plana çıkartmaktan kastımız şu değil, 300 kelimelik bir içeriğimizin 200 kelimesini anahtar kelimelerden oluşturmayacağız. Anahtar kelime yoğunluğu yaklaşık olarak %3-5 civarında olmalıdır. Sayfamızı ön plana çıkartmak için çok fazla anahtar kelime kullanırsak içeriğimiz anlamsız ve doğallıktan uzak bir görünümde olacaktır.

Ve tabiki de arama motorları da bu durumun farkında olacak ve içeriğimiz spam olarak algılanacaktır. Haliyle arama sonuçlarında sayfamızı gerilere atacaklardır.

Blog Sayfası

Yukarıda Özgün içeriklerin öneminden bahsetmiştik ya hani. Blog sayfamızda işimizle alakalı oluşturduğumuz özgün içeriklerimizin bize meyvesini vereceği kısım.

Blog sayfanızda neler neler olabilir?

  • Müşterinleriniz bilgilendirin
  • Hizmetleriniz ve ürünleriniz hakkındaki yenliklerden bahsedin
  • Ürnlerinizden ve sizden daha iyi nasıl faydalanabilirler ?
  • İp uçları verin
  • Bilgilendirici ve eğlendirici içerikler yayınlayın.
  • İşe ilk olarak bir blog içerik planı hazırlayarak başlayabilirsiniz.

İçerik planı nasıl olabilir?

Örnek olarak “Hanım Börek Evi”

  • Börekleriniz hakkında bilgiler. Kullandığınız un, kalorisi, çeşitleri,
  • İşimiz Börek olduğu için bloğunuzda böreğin yanında içilebilecek doğal ve sağlıklı içeceklerin nasıl yapıldığını anlatabilirsiniz.
  • Çay demlemenin püf noktaları
  • Börek yapma hakkında püf noktalar.
  • Vb.

Bu şekilde içerikler özgün içerikler oluşturarak sitenizi güncel tutmuşolursunuz. Müşterileriniz aynı zamanda sizin takip etmeye başlarlar ve internet siteniz üsrinden onlarla etkileşime geçebilirsiniz. Satışlarınız ve marka bilinirliğiniz artar.

Aydın web tasarım firması olarak Aydın'da ve Tüm Türkiye genelinde işletmenizin web sayfasını Google'da daha üst sıralara çıkarmak için profesyonel seo çalışmaları yapmaktayız.

Düzenli İçerik Ekeleme

Yukarıda blog sayfanızın nasıl olabileceğinden ve faydalarından bahsettik. Burada ise web sitemize düzenli olarak içerik eklemenin faydaları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Bir çok işletme web sitesini yaptırır ve hiç faydası olmadığını savunur. Belki de siz de bu görüştesiniz. Eminim ki yukarıdaki yazılarımızı okuduktan sonra bu işlerin böyle olmadığını anlamışsınızdır. Evet, rekabet işinizde , fiyatlarınızda, ürünlerde, markalarda, ikna gücünüzde veee internet ortamında, arama sonuçlarında. Çok paralar harcadığınız web siteniz size müşteri getirmiyor mu? Hemen bu duruma bir dur demenin vakti geldi. Sitenize düzenli olarak içerik ekleyin, mevcut içerikleriniz şöyle bir gözden geçirin, eski ve özgün olmayan içeriklerinizin yerine özgün içeriklerinizi anahtar kelimelerinizi ön plana çıkartarak sayfalarınızı tekrar oluşturun. Ve sonra da emeğinizin karşılığını almayı bekleyin…

 

Mobil Uyumlu Web Sitesi

Mobil Uyumlu Web Site Ne Demek?

Web sitenizin tüm cihazlara uyumlu bir şekle sahip olması demektir. Masa üstü , tablet ve maobil cihazlarda akışkan biçimde şekil değiştirerek kullanıcıya kaliteli bir internet deneyimi yaşatmak amaçlanmaktadır.

Web sitenizin mobil uyumlu olmasının bir avantajı da arama motorları mobil uyumlu web siteleri arama sonuçlarında 1 tık daha üst sıralara çıkartmaktadır. Yani uzun lafın kısası mobil uyumlu web siteler artık olmazsa olmazınırdır Sevgili İşletme sahipleri.

Meta Etiketler

Her şey çok güzel. Sitemiz tamam , blog sayfmız iyi gidiyor, içeriklerimiz özgün hadi bakalım bu meta etiketlerde nerden çıktı şimdi. Bu işimizin en kolay kısmı hiç merak etmeyin.  Size burada SEO (Arama Motoru Optimizsayonu) açısından önemli olan 3 tane etiketten bahsedeceğim. Title , Keywords ve Description

 Meta etiketler Ne İşe Yarar ?

Title : Sayfa başlığımız. Arama motorlarına sayfamızın başlığını belirttiğimiz kısım. Kısa ve özgün olmasına dikkat etmeliyiz.
Keywords : Anahtar kelimelerimiz. Sayfa içeriğimizde ön plana çıkarttığımız anahtar kelimeleri bu kısma yazıyoruz. Maksimum 10 adete kadar yazmanızı tavsiye ediyoruz. Mesela Tercih Yazılım için anahtar kelimeler şöyle olabilir. “Aydın Web Tasarım, e-ticaret, grafik tasarım, sosyal medya yönetimi, google reklam yönetimi” anahtar kelimeler arasına virgül ve boşluk koyarak yazınız.
Description : Sayfa hakkında kısa açıklama. Bu alana da sayfanız hakkında anahtar kelimelerinizi de kullanarak  1 – 2 cümlelik kısa bir açıklama yazınız.